Späť na blog

Dopriať deťom leto v tábore aj tento rok?

Hygienické opatrenia sú nevyhunutné, ale pobyt a socializácia detí v kolektíve rovesníkov je tiež dôležitá.

  • 21.06.2023
  • 4863

Hygienické opatrenia sú nevyhunutné, ale pobyt a socializácia detí v kolektíve rovesníkov je tiež dôležitá.

Rozmýšľate nad tým, či toto leto je to správne obdobie dať svoje dieťa do tábora? Či bude všetko zabezpečené tak, aby ste vy, ako rodič, mohli stráviť pokojné chvíle, zatiaľ čo si vaša ratolesť bude užívať zaslúžený pobyt medzi svojimi rovesníkmi? My tieto otázky riešime už od začiatku koronakrízy a dennodenne pracujeme na tom, aby ste si oddýchli s vedomím, že v spolupráci s Hygienou SR riešime všetky potrebné opatrenia k úspešnej a hlavne bezpečnej ceste za zážitkami Vašich detí.

Tábor je dôležitou súčasťou leta, ale aj výchovy dieťaťa. Treba si uvedomiť, že prirodzeným prostredím pre deti, okrem rodiny, je kolektív a ich fungovanie v ňom. No tento základný predpoklad pre ich úspešné rozvíjanie sociálnych zručností (ako napr. komunikatívnosť, tímovosť, kooperácia či kritické myslenie) bol v posledných mesiacoch takmer úplne obmedzený. Niekoľko mesiacov boli odlúčené od svojho prirodzeného prostredia a nemali si kde vybiť svoju nahromadenú energiu. A to predsa nie je detský svet. Deti potrebujú pohyb, smiech, krik a hlavne partiu kamarátov, s ktorou toto všetko budú môcť zažiť. Pred septembrovým nástupom do školy poďme spoločne opäť vtiahnuť deti do ich detského sveta, pričom z našej širokej ponuky letných táborov, si nájde každý svoje správne miesto. Nedovoľte aby Váš strach (aj keď je úplne opodstatnený a rozumieme mu) obmedzil získané sociálne zručnosti detí a museli si ich od začiatku budovať a pokračujme tam, kde sme 12. marca spoločne zastali.

Chceme dopriať deťom toľko voľnosti koľko potrebujú no zároveň zaviesť také množstvo opatrení, ktoré bude potrebné pre ich bezpečie. Ani my teraz nevieme presne ako a čo bude a čakáme na presné nariadenia hygieny, ale už teraz pripravujeme táborový program, ktorý bude ešte viac zameraný na pohyb vo vonkajšom prostredí, so strediskami riešime podmienky na zamedzenie prístupu cudzím ľudom počas prebiehajúceho tábora a ako veľké pozitívum vidíme horské prostredie, v ktorom sa realizuje väčšina našich táborov, kde sa deti budú môcť nadýchať čerstvého vzduchu. Od rodičov budeme požadovať nielen potvrdenie od lekára ale aj cestovateľskú anamnézu. Lekárničky našich kvalifikovaných zdravotníkov budú obsahovať vyššie počty potrebných hygienických pomôcok ako aj dezinfekcie.

Tábor je miesto, kde deti opäť naštartujú svoj detský elán, strávia veľké množstvo času na čerstvom vzduchu a popri tom všetkom, je celý program zostavený tak, aby získané vedomosti a poznatky vedeli následne aplikovať po návrate do školy. A veríme tomu, že najväčšou odmenou pre Vás bude natešené dieťa plné zážitkov a čerstvej energie potrebnej do pomaly sa rozbiehajúceho bežného života.

Pozri sa aktuálnu ponuku táborov.

Zistiť viac
 

Tábory, ktoré vás môžu tiež zaujímať