Späť na blog

Ktoré aplikácie nám pomôžu s učením?

Pomôžeme vám orientovať sa vo svete aplikácií vhodných pre vzdelávanie.

  • 28.10.2020
  • 2699

Pomôžeme vám orientovať sa vo svete aplikácií vhodných pre vzdelávanie.

Po odštartovaní nového školského roka sme verili, že už bude všetko dobre. S narastajúcim počtom prípadov sme boli nútení opäť prejsť na dištančnú výučbu. Nie všetci sú z toho nadšení, ale nič iné nám momentálne nezostáva. Preto sme sa rozhodli, že vám aspoň z časti pomôžeme. Nižšie sa dozviete o aplikáciách, ktoré vám môžu pomôcť pri výučbe, poprípade rodičom doma.

Je dôležité, aby sa deti vzdelávali, ovládali jazyky. Tu je päť aplikácií, s ktorými si môžete spestriť dištančné vyučovanie alebo tvorbu domácich úloh pre deti. Pre deti, ktoré majú možnosť mať tieto aplikácie bude zábavnejšie robiť úlohy v aplikácii ako doteraz v zošite.

Prvou aplikáciou je

DUOLINGO:

duolingo

Najznámejšia a jedna z najobľúbenejších aplikácií na učenie sa jazykov je jednoznačne Duolingo. Každé dieťa ktoré sa začalo učiť druhý cudzí jazyk by ju v mobile rozhodne malo mať. Aplikácia zatiaľ nemá v ponuke slovenčinu, a preto je možné ako hlavný jazyk zvoliť iba iný jazyk, napr. češtinu pre učenie sa angličtiny. Učenie sa s touto aplikáciou je hravé, cez obrázky a dieťa ani nevníma, že sa popri tom učí. Splnením rôznych cvičení prechádza rôzne levely, ktoré ho posúvajú stále ďalej. Aplikácia je určená pre všetkých, ktorý majú záujem sa priučiť nový jazyk no najmä začiatočníkom a mierne pokročilým. Je to ideálna pomôcka na učenie nového jazyka.

FUNBRAIN:

funbrain1

Funbrain je aplikácia, ktorá pomôže vášmu dieťaťu sa rozvíjať vo viacerých smeroch. V aplikácii si zadáte vek a podľa toho sú prispôsobené rôzne aktivity a úlohy. Nájdete v ňom vzdelávacie hry, matematické cvičenia, krátke príbehy, videá a aj odporúčania na rôzne knihy. Pre maličké deti ponúka aj omaľovánky. Okrem všestranného rozvoja sa tu deti zlepšia aj v angličtine.

MATIKA.IN:

matika.in

Slovenský online portál Matika.in, ktorý ponúka hravé matematické úlohy hlavne pre deti základných škôl. Stačí ak si zvolíte ročník, v ktorom je práve vaše dieťa, vyberiete si oblasť, v ktorej chcete aby sa vaše dieťa vzdelávalo a jednoduchými cvičeniami sa naučí počítať a môže si rôznymi príkladmi a úlohami precvičovať matematiku.

KOZMIX.SK:

kozmix

Kozmix.sk je tiež slovenský vzdelávací portál podobný ako Matika.in. Výhodou tohto portálu je, že sa nezameriava iba na jeden predmet, ale je omnoho rozsiahlejší. Ponúka viaceré predmety a deti v ňom nájdu okrem cvičení aj rôzne vzdelávacie príbehy, videá a učebnice. Je určený primárne pre deti prvého stupňa, ale aj pre materské školy. Kozmix využívajú aj rodičia nakoľko sa tam nachádzajú ich vlastné “webináre”. Aktuálne ponúkajú webináre s témami “Rady a tipy ako zvládať dištančnú výučbu, Ako zadávať domáce úlohy online, Ako využívať digitálne materiály na výučbu” a pod. Tento portál využívajú už viaceré slovenské školy počas vyučovania.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS:

natgeo2

Už z nadpisu je jasné o čom je nasledujúca aplikácia. Ponúka deťom atraktívne videá o ľuďoch z rôznych kútov sveta, prírode, kultúre, o miestach na Zemi a zvieratkách. Vaše dieťa sa jednoducho stane malým bádateľom, ktorý má možnosť preskúmať svet z pohodlia domova. Nájdete tam aj témy ako vesmír, či veda. Na portáli vo videách upozorňujú na zajímavosti zo sveta, na základe ktorých si deti neskôr môžu otestovať svoje vedomosti pomocou kvízu.Napríklad ak pozerajú video o hadoch, dozvedia sa tam kuriozity, že had má tiež kostru alebo, že aj hadovi môže byť zima. Vtipné sú i videá z Guinessovej knihy rekordov, kde sa ocitli niektoré zvieratká vďaka svojím výnimočným schopnostiam.

 

Pozrite si celú ponuku škôl v prírode 2021.

Zistiť viac